highschoolamps

Frequently Asked Questions

 

Volg ons op facebook

facebook fan pagina
Nieuwsbrief

Stuur ons een mailtje en we houden je op de hoogte van luisternamiddagen.

 

stef zaman

Lesgevers

Stefaan Geens

Stef was reeds op 8-jarige leeftijd gefascineerd door buizen en sloopte vakkundig oude buizenradio's. Later had hij door dat je met een elektrische gitaar nog meer kabaal kon maken en begon zijn zoektocht naar de "holy grail der gitaarversterkers".

Rond 2004 werd Freeqi Audio Design (FAD) opgericht. Naast het begeleiden van akoestische projecten begon hij gitaarversterkers te bouwen. Hij stapte af van de bestaande schema's om meer zijn eigen ding te doen. Zo doorgrondde hij de geheimen van verschillende soorten lampen, componenten en speakers om te beseffen dat "the right thing on the right place" essentieel is om een amp naar een hoger niveau op te krikken. Dit resulteerde in een eigenzinnige lijn van versterkers én de FAD cabinets en speakers.

Ondertussen zien we FAD apparatuur op podia van o.a. Axelle Red, K´s Choice, Triggerfinger en The Simple Minds.

Frank "Zaman" Haelman

Frank is een enthousiast gitarist die op 16-jarige leeftijd fuzz-boxes in elkaar stak en elektrische gitaren repareerde. Het was duidelijk dat elektronica zijn ding was. Na de studies van Industrieel Ingenieur Elektronica raakte hij in de ban van lampenversterkers. Frank heeft voor eigen gebruik de "KING" lampenversterkers en -reverbs ontwikkeld. Het zijn eigen interpretaties van bestaande ontwerpen, met een voorliefde voor tweed combo's. Het is een publiek geheim dat hij in een ver verleden nog HUMO´s Rock Rally gewonnen heeft met Ze Noiz.

In het dagelijks leven geeft hij les aan de professionele bachelors van de hogeschool Odisee. Hij geeft vooral Elektronica, Audio en Akoestiek.