highschoolamps

Highschool Prijslijst

 

Volg ons op facebook

facebook fan pagina
Nieuwsbrief

Stuur ons een mailtje en we houden je op de hoogte van luisternamiddagen.

 

Prijslijst

In de workshops bouwen we: Fender, VOX en Marshall..

Eenvoudig te bouwen versterkers

Je twijfelt over je handigheid, hebt echt niets van voorkennis over elektriciteit of elektronica, hebt nooit gesoldeerd enz.

Top! Voor ons ben je dan een starter die we extra soigneren. De Deluxe '57, Princeton '57 en Champ '57 bouwplannen zijn didactisch zeer gedetailleerd uitgewerkt.


Princeton ´57 tweed met WGS G10C1075 euro
Princeton ´57 High Power (1 x 6L6) tweed met WGS G10C1195 euro

Not available by Fender

Custom Cosmetics+100 euro

Inclusief kit en workshops van 6 halve dagen.


De Fender Princeton ´57 (niet te verwarren met de Blackface Princeton!) is een zeer pure no-nonsense class-A versterker. Het is een "uitgebreide" versie van de Champ '57: er staat een zinvolle "high" toonregeling op en het cabinet heeft origineel een 8" speaker, wij hebben gekozen voor een kloeker 10" exemplaar.

Op vraag van vele cursisten hebben we ook een "high power" versie gemaakt: hij werkt met 1 x 6L6 en we hebben ruim bemeten transformatoren voorzien wat hem meer "bottom" geeft. Ondanks de kleine afmetingen en laag gewicht zal je versteld staan van de power: ook in een stevige band vind je met deze amp uw geluid.

Deze no-nonsense amp moet je zeker uitproberen!Deluxe ´57 Standard (tweed) met WGS G12C1350 euro

Fender prijs mei 2019: 1977 euro

Deluxe ´57 The Edge (tweed) met Celestion Blue alnico1490 euro

Fender prijs mei 2019: 2222 euro

Deluxe ´57 Neil Young (tweed) met WGS G12C1490 euro

Niet verkrijgbaar in de winkel.

Custom Cosmetics+100 euro

Inclusief kit en workshops van 6 halve dagen.


De originele Fender Deluxe ´57 is een lichte combo die in de jaren ´50 en ´60 veel gebruikt werd bij live shows en studio opnamen. Neil Young en The Edge halen er hun basissound uit. De versterker levert 12 "luide" Watts (sommigen claimen meer maar dat klopt niet) waardoor hij gemakkelijk overstuurt zonder echter de oren van de kop te spelen. Hij is meer dan 60 jaar na zijn release nog steeds één van meest gewilde tweed versterkers.

We hebben vele speaker tests gedaan en ons oor is gevallen op de WGS G12C. Deze speaker heeft behoorlijk wat body waardoor de versterker groter klinkt dan hij is. De boventonen zijn mooi gedefinieerd zonder agressief te worden. Deze amp vindt in elk groepsgeluid zijn plaats zonder veel knoppen gedraai.

Over de The Edge versie kunnen we kort zijn: naast de VOX AC30 is deze Deluxe de favoriet van The Edge. Er zijn door The Edge enkele mods doorgevoerd, waarvan de Celestion Blue Alnico de belangrijkste is. Toch blijft de amp overduidelijk een Deluxe.

In de Neil Young versie zijn de 6V6 lampen vervangen door 6L6 exemplaren. Dit maakt de amp iets minder korrelig, iets strakker en geeft hem een tikkeltje meer vermogen.Champ ´57 (tweed) met 8" Mojotone895 euro

Fender prijs maart 2019: 1090 euro

Custom Cosmetics+100 euro

Inclusief kit en workshops van 6 halve dagen.
Voor de meer zelfzekere bouwer

De versterkers zijn iets complexer dan bovenstaande. Niet alle info is voorgekauwd. Je krijgt minder de pap in de mond gelepeld, zeg maar. Ook hier is elektronicakennis of soldeerervaring niet noodzakelijk.

Bassman/Bluesbreaker (1 x 12" Celestion Creamback Neo) tweed1650 euro
Bassman/Bluesbreaker (2 x 12" Celestion Creamback) tweed1795 euro
Bassman/Bluesbreaker (4 x 10" Jensen P10R) tweed1825 euro

Custom Cosmetics+100 euro


Inclusief kit en workshops van 6 halve dagen.

De Fender Bassman '57 (4 x 10") gaat door als 1 van de beste gitaarversterkers ever. In de originele Fender Bassman zaten 4 speakers van 10". En die klonk heerlijk om blues te spelen. Nadien speelden artiesten er ook funky rifs op. Het directe geluid van de 10" speakers speelde daarin mee.

Jim Marshall bracht begin jaren 60 een kopie uit van deze versterker met 2 x 12" en doopte hem "bluesbreaker". En vele gitaristen begonnen daarop "opgepompte" blues te spelen. Denk dan aan Angus Young, Jimi Hendrix, Jimi Page etc... De amp gaat van clean over clean met korrel tot stevige overdrive. In vergelijking met de Marshall Bluesbreaker hebben wij de amp lichter gemaakt door... de 2 x 12" in een compact, licht cabinet te plaatsen. Maar mispak je niet: deze amp heeft tonnen aan guts.

De 40 Watt is dermate luid dat we "power scaling" toegevoegd hebben waarmee je ook naar 10 W kunt overschakelen.

Voor wie het iets lichter mag qua gewicht bieden we ook een "lightweight" versie aan met 1 x 12" neodymium. De grootte van deze versterker is identiek als de 2 x 12" versie!AC15 Top Boost (1x12" Celestion Creamback) tweed1650 euro

Custom Cosmetics+100 euro
Celestion Blue Alnico+100 euro

Inclusief kit en workshop van 6 halve dagen.


Wij van Highschoolamps zijn stevige VOX-fans en vinden een originele VOX een van de meest veelzijde versterkers. Verteert zowel clean als behoorlijk overstuurd. Klinkt "rond" en "romig", kan vuil zijn maar blijft transparant.

Onze AC15 top boost is gebaseerd op een VOX AC30 top boost van eind jaren '60 en klinkt een pak dynamischer en warmer dan de huidige producties. De 15 Watts zijn dermate luid dat we "power scaling" toegevoegd hebben waarmee je ook naar 8 W en 4 W kunt overschakelen. De lichtgewicht versterker weegt zowat 15 kg minder dan een huidige VOX AC30 en speelt deze zowat naar huis (neem zoals ons de proef op de som :-)'63 Tube reverb (gratis custom cosmetics)995 euro

Niet verkrijgbaar bij Fender

Inclusief kit en workshops van 6 halve dagen.


De '63 is de reverb der reverbs. Dick Dale, Neil Young en vele anderen zijn fervente fan. Met de dwell kun je regelen van cleane tot overstuurde reverbs. De tone laat toe om ook op overstuurde versterkers een stevige saus reverb er bij te gieten, en toch blijft het geheel erg transparant en warm klinken. Tot nu toe hebben we geen enkele pedaal gevonden die dit evenaart... We bieden hem aan met gratis custom cosmetics zodat hij zeker bij jouw versterker past.

This is the real stuff!